GROOTE BEWEGING

Beschikbaar op Apple's App Store en Google's Play Store

Beleef de Groote Beweging ter plaatse

Deze mobiele applicatie start aan de Gasthuiskapel (Gasthuisstraat 1A), vlakbij de Grote Markt van Poperinge. Ze neemt je mee langs een aantal bijzondere WO 1-locaties in en rond de stad. Er is een stadswandeling van ruim drie kilometer uitgestippeld. We stellen een autoroute en een filmisch spoortraject voor. De applicatie geeft een aantal suggesties om op verkenning te gaan, maar je kan ook zelf je POI’s (interessepunten) selecteren. Het uitgangspunt is Groote Beweging.Vier jaar lang is Poperinge een stad waar je over de(kei)koppen kan lopen. Het verkeer op de invalswegen en in het centrum van de stad is druk druk druk. Straten worden letterlijk kapot getrappeld en gereden. Het station is de terminus voor de trein. Spoorlijn 69 verbindt Hazebrouck met Poperinge. Treinen stomen het station binnen met verse troepen. Treinen bollen het station uit met verlofgangers, zieken, gewonden en vluchtelingen. Dagelijks arriveren tientallen goederentreinen met proviand, militair materieel en bouwmaterialen. De inwoners van Poperinge zien van alles passeren op het spoor: wagons met steenkool, zand, hout, stenen, tankwagens, paarden, geschut…

GPS Navigatie

Laat je leiden door de app navigatie. De offline navigatie geeft je turn-by-turn instructies tot de volgende interessante plaats.

Meerdere platforms

De app is beschikbaar op Android en iOS en kan zowel op smartphones als tablets worden gebruikt.

Gids

De app is jouw virtuele gids. Ze geeft je bij ieder interessant punt meer uitleg. Ze toont je foto's, zoomt in op de details of speelt een video af.

Stel zelf je route samen

Wil je zelf bepalen welke interessante punten je wil bezoeken en in welke volgorde, dat kan dit. De app laat je eigen routes samenstellen en bewaren.

Download de app op

Meer informatie